Selecteer een pagina

De Britten zouden er zo slecht van af komen en het was zo dom dat ze stemden voor de Brexit. Wat we niet terug zien in de media is dat de strop voor Nederland en Duitsland nog veel groter is.

De motivatie voor de Brexit was dat Brussel veel te veel geld kost voor het Verenigd Koninkrijk en dat de voordelen van Brussel voornamelijk gaan naar de ontvangende landen en niet naar de betalende landen.
Om precies te zijn betaald het Verenigd Koninkrijk nu na Duitsland en Frankrijk het meest aan Brussel. Maar liefst 13,5% van het budget van Brussel komt uit het VK.
Wanneer we kijken naar de netto bijdrage staat het VK nog boven Frankrijk omdat Frankrijk vooral met de landbouw subsidie uit Brussel ook flink veel terug krijgt.
In plaats van allemaal nieuwe landen aan te laten sluiten in Europa waar allemaal geld naar toe moet en wat redelijk wat problemen oplevert, zou de primaire doelstelling van Brussel toch moeten zijn om de groot-betalers tevreden te houden.
Na de Brexit valt er 13 miljard euro aan contributie van het VK weg. Ter vergelijking, Nederland betaald ongeveer 4 miljard euro aan contributie. Door de Brexit zal de kostenpost voor Nederland bijna verdubbelen. Ook Duitsland, Frankrijk, Italië, Spanje en België gaan dit direct in hun budget voelen. Maar Duitsland en Nederland betalen netto het meest en de rest raakt het minder.

Het zou nog altijd verstandig zijn als Nederland er ook uit stapt en samen met de UK een nieuwe EU opzet samen met Duitsland. Dit zijn de landen die ook niet nonstop overheid-tekorten hebben en cultureel sluiten deze landen ook op elkaar aan. Europa is een briljant idee en noodzakelijk, maar niet onder het juk van een Frans Systeem dat aan alle kanten faalt en formeel een dictatuur is.