Selecteer een pagina

Nederland verscheurd tussen het Linkse gedachtegoed en het Rechtse gedachtegoed. Maatschappelijke discussies over Zwarte Piet, Black Lives Mater, MeToo, Genderneutraliteit en dergelijke zorgen voor een sterk vertegenwoordigde groep aan de linker kant. Met Pegida, de opkomst van Forum voor de Democratie en de verkiezing van Trump zien we dat ook aan de rechterkant een steeds grotere groep komt. Het ‘neutrale’ midden lijkt uitgedund te worden met als resultaat een verharding in de maatschappij. Vaak komt hier veel nepnieuws bij kijken en het uitdunnen van belangrijke begrippen als discriminatie en racisme. Ook worden er veel verwijten gemaakt die niet altijd even gegrond zijn.

Schijnbaar is mijn geluid vaak te ‘gekleurd’ als het gaat om fora en bij reacties. Mijn reacties worden verwijderd of ik krijg zelfs een ban terwijl ik volledig binnen de huisregels blijf. Radicaliseer ik zonder het zelf in de gaten te hebben of gebeurd er iets in de maatschappij waar ik me geheel niet in kan vinden. Voor nu hou ik het maar op beiden. Tevens denk ik dat het beiden niet wenselijk is. Daarom trek ik me terug op mijn eigen blog, als een soort openbaar dagboek. Waar ik niet gecensureerd kan worden en mijn eigen vrije mening kan verkondigen. Daarbij hoor ik graag andere inzichten en laat ik me graag overtuigen van mijn eigen ongelijk.